Уважаеми учители,
За да разгледате печатния вариант на учебника, натиснете бутона „Демо на печатен вариант“.
За да разгледате електронния вариант на учебника, натиснете бутона „Демо на електронен вариант“.
За да разгледате примерното годишно разпределение, последвайте връзката „Годишно разпределение“.
За да разгледате книгата за учителя, последвайте връзката „Kнига за учителя“.
За да научите повече за учебният комплект и допълнителните ресурси, последвайте връзката „Брошура“.

„Послушното моливче“ за 2. група (фина моторика, графични умения, подготовка за писане)

Цена: 7,20 лв.
Автори: Гергана Ананиева
Книжките от серията „Послушното моливче“ са предназначени за деца в предучилищна възраст и имат за цел да подпомогнат поетапното развитие на онези умения и способности, от които зависи успешната подготовка на детската ръка за писане. Предложените в тях задачи са фокусирани върху:
- усъвършенстване на фината моторика. Заниманията в книжката тренират фините мускули на ръката, за да станат движенията по-точни, ловки и координирани. Така малките пръстчета се подготвят за прецизни дейности, като писането на ръкописни букви в училище. Индиректно се стимулира развитието на речта, интелекта и въображението.
- формиране на графични умения. Работейки по страниците на книжката, детето усвоява правилен захват на молива, научава се да го движи плавно в нужната посока, като съобразява силата на натиска, овладява темпа и ритъма при използването му.
- развитие на специфични съпътстващи умения, без които писането е невъзможно: зрително-двигателна координация, ориентиране в пространството, визуално възприятие, внимание и концентрация.
Серията „Послушното моливче“ включва отделни книжки за различните възрастови групи (3+, 4+, 5+ и 6+ години). Забавните илюстрации, игровата форма на задачите в тях мотивират детето да работи и поддържат интереса му. Упражненията са съобразени с възрастовите особености – от елементарни манипулации с молива за най-малките до изписване на буквени елементи в редове за бъдещите първокласници. Те следват детето в неговото развитие и съдействат за плавен и безстресов преход от детската градина към училище.
Всяка книжка съдържа страница с полезна информация, насоки и съвети. Тя ще Ви помогне да осигурите на детето адекватна подкрепа и ръководство при изпълнението на задачите.
Съдържанието е съобразено с ДОС за предучилищното образование и може да се използва от учителите за допълнителни занимания в детската градина, от родителите за подготовка у дома, както и от специалисти, подпомагащи преодоляването на специфични нарушения в детското развитие.